, , ,

PANTHEON DMS – Smanjite troškove, povećajte efikasnost i pojednostavite poslovanje

7 okt 2020

Elektronski ili papirni dokumenti sastavni su dio poslovanja. Upravljanje poslovnim informacijama, uglavnom iz nekoliko različitih izvora, izazovan je zadatak.

Jeste li se ikad zapitali koliko vremena u preduzeću trošite na preuzimanje i unos dokumentacije, a koliko zapravo se zaista bavite svojim poslom? Još uvijek prekucavate podatke i informacije; koliko grešaka napravite i koliko vas koštaju?

Prvobitna svrha rješenja je upravljanje dokumentima, što omogućava elektronsko snimanje i kontrolu radnih tokova upravljanjem cjelokupnom dokumentacijom u kompaniji. Sistem osigurava brži protok dokumenata u kompaniji, smanjuje troškove rukovanja dokumentima i omogućava efikasan pristup dokumentima i informacijama u trenutku kada su nam potrebni.

 

Kompanije koriste dokumentacioni sistem kako bi kontrolirale elektronsko poslovanje. Savremeni dokumentacioni sistem, povezan s poslovnim procesima, podiže organiziranost kompanije i produktivnost zaposlenih na viši nivo, a nadasve uređuje upravljanje dokumentima i njihovo čuvanje. Dokumentacioni sistem PANTHEON DMS ne samo da omogućava upravljanje dokumentima i njihovo dijeljenje, već i upravlja čitavim životnim ciklusom različitih vrsta dokumentacije. Naime, on nadgleda poslovne procese, upravlja eDokumentacijom i eKnjiženjima”, objašnjava Haris Džananović, savjetnik za eServise u Datalabu.

 

Šta je PANTHEON DMS?

PANTHEON DMS je cjelovito rješenje koje omogućava bespapirno poslovanje. Rješenje je moćan dokumentacioni sistem za jednostavno bespapirno poslovanje. Omogućava lako pronalaženje i obradu dokumenata, kroz unaprijed definirane poslovne procese.

 

Zašto koristiti DMS?  

Kompanije koriste dokumentacioni sistem kako bi kontrolirale elektronsko poslovanje. Savremeni dokumentacioni sistem, povezan s poslovnim procesima, podiže organiziranost kompanije i produktivnost zaposlenih na viši nivo, a nadasve uređuje upravljanje dokumentima i njihovo čuvanje.

PANTHEON DMS dokumentacioni sistem ne samo da znači upravljanje dokumentima i njihovu razmjenu, već i upravlja čitavim životnim ciklusom različitih vrsta dokumentacije. Rješenje udružuje na jednom mjestu WorkFlow – unaprijed definirane poslovne procese, upravljanje eDokumentacijom i eKnjiženje.

 

Koje su ključne prednosti?

Veća učinkovitost poslovanja – pojednostavljeno poslovanje s dokumentacijom i posljedično povećana učinkovitost.

  Sve na jednom mjestu – rješenje omogućuje centralno upravljanje organizacijskim dokumentima i  procesima bitnim za poslovanje.

  Sigurnost – pristup dokumentima je kontroliran i sljediv, a također omogućava postavke perioda čuvanja.

  Smanjenje ručnog unosa i manje grešaka – sistem omogućava optičko čitanje dokumenata, izbjegavajući nepotrebno prekucavanje i posljedične pogreške.

  Jednostavna i brza pretraga dokumenata – napredni pretraživač omogućava brzo i jednostavno pretraživanje dokumenata.

  Povećana mobilnost – pristup dokumentima u bilo koje ključno vrijeme.

  Automatizacija procesa – upravljanje cjelokupnim životnim ciklusom obrade dokumenata.

  Ažurne poslovne informacije – neposredna razmjena dokumenata omogućava stalnu kontrolu nad poslovanjem i uvijek ažurne informacije.

 

Imajte nadzor nad dokumentima i poslovnim procesima.

Ovisno o prirodi vašeg poslovanja, sistem za upravljanje dokumentima (DMS) može ponuditi više ključnih prednosti vašoj organizaciji. Pored toga, da s bespapirnim poslovanjem izbjegavamo gomilanje dokumentacije, štampanje i prekucavanja, osiguravamo i jasnu sljedivost kreiranja, pregleda i ispravke dokumenata. Na taj način im pružamo pravnu valjanost i dugoročno ih možemo čuvati u namjenskim arhivama. Uvođenje PANTHEON DMS-a je definitivno poželjno, jer olakšava poštivanje zakona o čuvanju dokumentacije, a istovremeno optimizira određene administrativne procese i na taj način štedi vrijeme i olakšava posao zaposlenim.

Više informacija na www.datalab.ba ali na 033 652 101.

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X