BESPLATNI ONLINE SEMINAR

Poslovna rješenja u oblaku za digitalno upravljanje dokumentima i automatizaciju poslovnih procesa

10
Decembar
2020

Na konkurentnom tržištu uspijevaju preduzeća koja su fokusirana na konstantno inoviranje i korištenje digitalnih tehnologija. Poslovna rješenja u oblaku pomažu preduzećima da efikasno upravljaju podacima i dokumentima. Poboljšavaju produktivnost, kontrolu i upravljanje poslovnim procesima uz značajnu uštedu resursa, a povećan stepen sigurnosti, što u konačnici rezultira povećanjem konkurentnosti.

Rješenja i usluge u oblaku u saradnji Datalaba i BH Telecoma

U prvom dijelu besplatnog webinara ćemo vam predstaviti korisna rješenja i usluge u oblaku, koje Datalab i partner BH Telecom zajedno pružaju do krajnih korisnika. 

Bez obzira na vrstu djelatnosti koju obavljate ili veličinu organizacije, jedan od najkompleksnijih poslova unutar preduzeća je upravljanje dokumentacijom. Pri ovom poslovnom zadatku će vam pomoći PANTHEON DMS. Savremeni dokumentacioni sistem, povezan s poslovnim procesima, podiže organiziranost kompanije i produktivnost zaposlenih na viši nivo,  uređuje upravljanje dokumentima i njihovo čuvanje. Dokumentacioni sistem PANTHEON DMS ne samo da omogućava upravljanje dokumentima i njihovo dijeljenje, već i upravlja čitavim životnim ciklusom različitih vrsta dokumentacije. On nadgleda poslovne procese, upravlja eDokumentacijom i eKnjiženjima.

Upravljanje dokumentima i poslovnim procesima – praktični primjeri:

  • Organizacija digitalne arhive u klasifikacijski plan.
  • Arhivski dokumenti – organizacija dokumenata po regijama ili poslovnim jedinicama (više poštanskih knjiga).
  • Glavna forma dokumentacije – pretraga i filtriranje dokumenata.
  • Rad sa metapodacima.
  • Čarobnjak za postavke dokumentacije.
  • Skeniranje / Import iz foldera.
  • Povezivanje dokumentacije sa vrstama dokumenata u PANTHEON-u.
  • Primjeri: Workflow za klasificiranje, Worflow za prijem računa.
  • Proces implementacije digitalnih rješenja.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti sigurnosti i zaštiti poslovnih podataka, te ćemo vam pokazati kako na najbolji način da zaštite svoje poslovne podatke korištenjem rješenja u oblaku, te pokazati kreiranje PANTHEON Sigurnosne kopije (Backup) u oblaku.

Zahvaljujući činjenici da je BH Telecomu IT primarna djelatnost u prilici je da pruži mnogo kvalitetnije servise nego što krajnji korisnik može kreirati u sopstvenom okruženju. Cloud tehnologija je u potpunosti izmijenila način na koji se poslovanje u različitim industrijama i tržišnim segmentima razvija i vodi. Mogućnosti BH Telecom cloud servisa u saradnji sa našim partnerima rezultiraju sinergičnom platformom, koja korisnicima omogućava cjelovita prilagođena ICT rješenja. Naša vizija jeste kreirati Cloud platformu koja će biti dostupna svim korisnicima sa bilo koje lokacije u BiH i svijetu, sa bilo kog uređaja, putem bilo koje pristupne tehnologije (Internet, 3G, WiFi, ili kroz mrežu operatora Ethernet, MPLS). Da bi se našao kompromis između efikasnosti i neophodnosti, kao glavno rješenje nameću se cloud servisi.

Digitalizacija poslovanja – najbolje prakse

U drugom dijelu webinara ćemo zajedno sa Datalab lokalnim partnerima (itPRO Consulting, NetX, Matrica), koji na svakodnevnom nivou pomažu kompanijama širom Bosne i Hercegovine pri digitalizaciji poslovanja, razgovarati o najboljim praksama u malim i srednjim preduzećima po pitanju korištenja digitalnih alata. Tu smo da odgovorimo i na sva vaša pitanja, koja nam već prilikom prijave na webinar možete poslati.

 

X