Što je zajedničko poslu i jedrenju?

22 jun 2017

Tržišno natjecanje i suradnja – sukob koji djeluju kako u poslu tako i u sportu

Mnogi ljudi će pomisliti da riječi natjecanje i suradnja su suprotnog značenja. Protivnici koji ulažu sve jedni protiv drugih, te se dovode do same granice, svaki za sebe zalagajući se za svoju korist. Konkurencija zagovara primarnu želju da smo prvi, bolji od drugih. Kroz rivalstvo i poređenje sa drugima, naučit ćemo kako poboljšati sebe i kako postići ciljeve, kako raditi do uspjeha. Ona nas također uči saradnju u grupama, fokusirajući se na zajednički cilj i dovodeći naš tim do inovativnih rješenja za sve uključene prednosti. Izuzetno je teško biti uspješan ako se ponašaš samo u skladu principa konkurencije ili samo da se oslanjaš na zajedničku akciju i suradnju. Kao i za sve u životu ključ je u ravnoteži.

Datalab, koji ima veliku i razgranatu mrežu partnerstva, se svakodnevno suočava sa pitanjem: kako zajedno možemo učiniti PANTHEON boljim? Kako možemo biti bolji kao tim? S druge strane, želimo da bude među najboljima davaocima poslovnih programa, ponuditi najviše.

Zdrava konkurencija i timski rad su dobitna kombinacija.

Jedrenje se može savršeno uporeditii s poslovnom svijetu, jer poboljšava timski rad, adaptaciju, konkurenciju, koordinaciju, brzinu i snagu. Stoga, možemo reći da nama, i našoj proširenoj porodici Datalabovcem PANTHEON plovi u krvi.

Ovo je dokazano od strane naših kolega, koji pored uspjeha sa Pantheon, osvajaju i hrvatsko more. Tihomir Stričević na „Ramoni“ sudjeluje na CRO ORC D-Marin Kup-u, najvažnijoj seriji ORC regata u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatske Sailing Federacije. Takmičarski sport, dobar proizvod i poduzetnički rad u simbiozi. Uz PANTHEON Ramonu podržavaju i hrvatski partneri, na primjer. Excel Computers.

Za Ramonu će vrhunac sezone 2017 biti učešće u spektaklu vrhunskog jedrenja najvišeg svjetskog ranga. Početkom jula će nastupiti na Svjetskom prvenstvu kajutnih brodova u Trstu. Za dobar rang boriće se sa 130 jedrilica iz 19 zemalja, uključujući i skoro 1500 najboljih jedriličara sveta. Ramonu će u bitku voditi jedan od najboljih hrvatskih skipera, Marko Marinović. Pored Marka i Tihomira, osam članova tima ovih dana intenzivno vježba prije odlaska u Trst.

VIše o takmičenju na: http://www.orcworlds2017.com/  i http://www.orcworlds2017.com/entries/2

Ramona će se takmičiti u grupi C, gdje će ponosno nositi logo PANTHEON-a.

Nadamo se da će PANTHEON logo donijeti sreću i naravno dobar rezultat!

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X