, ,

PANTHEON Workflow – šta može da uradi za vas?

25 jun 2018

Da li vam je poznata sljedeća situacija: svaki dan radite iste, dosadne ponavljajuće aktivnosti i zadatke na koji Vam ode veći dio dana, dok za „prave“ stvari, nikad nemate vremena? Svako se u svom radu sreo sa ovim užasnim potrošačima najdragocjenijeg resursa: vremena. Zar ne bi bilo idealno, kada već u poslovanju koristimo računare, da te poslove prepustiti njima?

“U svojoj osnovi radni proces (workflow) je jednostavno recept za obavljanje određenih aktivnosti i zadataka. Za svaki dobar recept potrebni su vam ulazni podaci (sastojci), aktivnosti kojim se ti podaci pripremaju (mješaju, kuhaju) i koji na kraju proizvode rezultate (ukusan obrok). Sve što treba da uradite jeste da PANTHEON nahranite receptima svojih poslovnih procesa.”

Šta je PANTHEON Workflow i šta omogućava?

PANTHEON Workflow je nova funkcionalnost PANTHEON ERP rješenja koja će svim korisnicima omogućiti sljedeće: vizuelizaciju funkcija i procesa, mjerenje, analizu, poboljšanje i kontrolu svakog pojedinačnog procesa. Zatim, jednostavnu primjenu odredbi GDPR-a, bezpapirno odobravanje i potvrđivanje dokumenata kroz cijelu organizaciju, automatsko prosljeđivanje radnih zadataka odgovornim osobama, automatsko obavještavanje putem email-a o statusima i aktivnostima procesa, izvršavanje specifičnih akcija nad podacima u bazi podataka kao i analizu uspješnosti izvršenja zadataka. Dodatno, na raspolaganju je moćan sistem praćenja trajanja svakog pojedinačnog zadatka i aktivnosti kako bi se precizno utvrdilo „gdje je zapelo“ tokom izvršavanja aktivnosti procesa.

Dalje, primjenom elektronskih računa biće moguće automatizovati slanje elektronski potpisanih računa kupcima, a primenom OCR (Optical Characher Recognition) tehnologije koja je u pripremi PANTHEON će ubuduće, prepoznavanjem ključnih elemenata računa, „prekucavati“ dokumente umjesto vas. Još jedan dosadan posao za koji softver neće tražiti ljudski angažman.

U teoriji, vizuelizacija bi trebalo da omogući grafičko predstavljanje (dijagram) toka poslovnog procesa i povezanih aktivnosti samog procesa. Mjerenje bi trebalo da omogući utvrđivanje adekvatnih vrijednosti ciljanih rezultata. Analiza bi trebalo da omogući poređenje različitih varijacija koraka istog poslovnog procesa kako bi se odredilo optimalno poboljšanje. Poboljšanje kao posljedica analize znači da treba da se izabere najefikasniji način da se neki proces obavlja i da se taj način primjeni na analizirani proces ili procese. Kontrola bi trebalo da omogući provjeru da li se sve aktivnosti odvijaju u skladu sa definisanim procesom.

Sve to zajedno donosi prednosti mogućnosti analize i optimizacije poslovnih procesa zasnovanih na podacima iz svakodnevnog rada.

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X