,

Jednostavno upravljanje dokumentima

22 sep 2020

Preduzeća prilikom poslovanja razmjenjuju širok spektar različitih dokumenata. Dokumenti – i papirni i elektronski, ulaze u kompaniju iz različitih izvora. Koliko će olakšati ili otežati posao ljudima koji rade sa njima zavisi najviše od alata i rješenja koja oni imaju na raspolaganju.

Najčešće se papirni dokumenti čuvaju u različitim arhivama kao što su papirne fascikle i registratori, a elektronski u raznim e-arhivama. Ovakvo upravljanje dokumentima je obično dugotrajno i neefikasno. Pored toga, protok dokumenata u preduzeću je prespor i nije centralizovan, što povećava šanse za greške. Sistemi za dokumentaciju (DMS) nisu samo rješenja za upravljanje dokumentima i njihovu razmjenu, već takođe upravljaju čitavim životnim ciklusom različitih vrsta dokumentacije.

Kad pomislite na rad sa dokumentima, mislite na PANTHEON DMS!

Preduzeća veoma efikasno mogu da riješe probleme upravljanja dokumentima uz pomoć PANTHEON DMS-a. Unaprijedite svoje poslovanje uz pomoć PANTHEON DMS-a, koji kombinuje unaprijed definisane poslovne procese, eDokumentaciju i eKnjiženje na jednom mjestu. PANTHEON DMS pruža podršku za interne poslovne procese. PANTHEON DMS nije samo strukturirani način čuvanja dokumenata, već živi sistem koji ima za cilj da olakša i ubrza donošenje odluka i poveća operativnu efikasnost organizacije. PANTHEON DMS omogućava jednostavno pronalaženje i obradu dokumenata zahvaljujući integrisanom PANTHEON poslovnom procesu.

Ključne prednosti PANTHEON DMS sistema:  

Manje grešaka

Preduzeća primaju i izdaju razne papirne ili elektronske dokumente; narudžbe, fakture, ugovore i slično. Dokumente takođe šalju i izdaju u elektronskom obliku ili ih šalju uz pomoć eksternih aplikacija. Uz svu tu zbrku oko preuzimanja i obrade dokumenata iz različitih izvora, mogu se dogoditi greške, što nam posljedično oduzima puno radnog vremena.

Sve na jednom mjestu

Kao rezultat poslovanja, u preduzećima se skladišti ogromna količina dokumentacije koja se čuva u raznim registratorima ili elektronskim arhivama.

Kontrola nad dokumentima

Dokumenti na ovaj način nekontrolisano kruže kroz preduzeće i jako brzo im se gubi svaki trag. Mogućnosti za greške i gubitke dokumenata su zaista brojne.

Pogledajte video prezentaciju rada PANTHEON DMS-a i provjerite koliko je jednostavno i pregledno upravljanje dokumentacijom.

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X