PANTHEON EDUKACIJA

Plansko-analitički alati ZEUS – nadzorne ploče, izvještaji, planiranje

14
Decembar
2022

ZEUS je sistem poslovne inteligencije, koji kroz module, od kojih je sastavljen, pokriva različita poslovna područja (prodaju, nabavku, finansije…).
Za PANTHEON korisnike organizujemo edukaciju na kojoj ćemo predstaviti neke od funkcionalnosti ZEUS modula i na primjerima proći ćemo kroz:

 Nadzorne ploče/izvještaji

a) kreiranje custom nadzorne ploče/izvještaja sa automatskim slanjem na e-mail,
b) kreiranje nadzorne ploče „ Kupci van valute“ i automatsko slanje na e-mail vođi prodaje i komercijalistima po regijama npr. svakog ponedjeljka.

Planiranje prodaje i nabave za narednu godinu po različitim kriterijima detaljno po:

a) artiklima/ klasifikacijama/barcode-u/,
b) odgovornim osobama,
c) dobavljaču/kupcu.

Dobavljači nerijetko imaju sistem nagrađivanja ukoliko se prati ostvarenje plana nabave. Najbolji način za praćenje jeste kreiranje plana na nivou mjeseca/kvartala i godine te praćenje ostvarenja plana. Kako bi se ispunio plan dobavljača i ostvarili svi boniteti, potrebno je napraviti i odgovarajući plan prodaje koji prati plan nabave. Na ovaj način se može pravovremeno reagovati ukoliko dođe do odstupanja i na taj način izbjeći nekurentnu zalihu i overstock.

Planiranje i praćenje ostvarene razlike u cijeni

Zbog stalne promjene i rasta cijena nezahvalno je planirati prodaju samo kroz ukupan iznos prodaje. Ukoliko dođemo u situaciju da u nekom trenutku u toku godine radimo promjenu prodajne cijene zbog veće nabavne cijene (ili iz drugih razloga), postoji mogućnost da se plan prodaje „lakše“ dostigne što može uzrokovati pogrešno tumačenje rezultata. Najbolje rješenje za ovakve situacije jeste praćenje ostvarene razlike u cijeni po različitim kriterijumima kroz finansije. Proces ćemo pokazati na primjerima.

Cijena:

Cijena video snimka: 85 KM + PDV/preduzeće

Za korisnike sa potpisanim ugovorom o održavanju 30% popusta: 59,50 KM + PDV / preduzeće

Nakon što izvršite prijavu, na isti e-mail koji ste upisali u prijavni obrazac, dobit ćete predračun.

Dodatne informacije:

Narudžbu možete izvršiti putem prijavnog obrasca ili putem e-maila: edu@datalab.ba ili nas jednostavno pozovite na 033 652 101. 

Zadržavamo pravo promjene termina, oblika izvedbe edukacije i sadržaja edukacije.
PANTHEON edukacije, 2022. Sva prava zadržana.

X