BESPLATNI ONLINE SEMINAR

Sigurnost i zaštita poslovnih podataka

30
Juni
2020

Najgori virus koji može ugroziti naše poslovanje je bezbrižnost. O gubitku podataka nikada ne razmišljamo, a posebno ne kao o trošku dok nam se ne dogodi. Razmislite samo šta sve može poći po zlu, šta može poremetiti, ako ne i potpuno onemogućiti poslovanje: kvarovi na serveru, tehničke greške, gubitak arhive, hakerski napadi, grom i požar, poplave, krađe podataka itd. Vjerovatnoća da nas takva neprijatnost zadesi nije velika, ali ako se desi posljedice mogu biti pogubne za poslovanje.

Proaktivnost pri zaštiti podataka i adekvatna pripravnost u slučaju nezgode je ne samo preporučljiva, nego nužna.

Sigurnosna kopija nam omogućava da baze podataka čuvamo na udaljenoj sigurnoj lokaciji u oblaku. Smisao kopiranja podataka na sigurno mjesto je da, ukoliko dođe do nepredviđenih situacija (hakerskih napada, požara, poplava i sl.), možemo vratiti izgubljene podatke lako i brzo.

GO DIGITAL – pridružite nam se na besplatnom webinaru. Kroz praktične primjere ćemo obraditi sljedeće teme:

  • Koja je cijena gubitka podataka?
  • Najčešće greške u radu sa osjetljivim podacima.
  • Kako zaštiti podatke?
    • Digitalno skladištenje i upravljanje dokumentacijom u preduzeću te sigurnosne kopije. Lakša i sigurnija razmjena podataka u oblaku.
    • Backup & Restore podataka.
    • Primjer: PANTHEON Backup – Sigurnosna kopija

Navedeni webinar je drugi od dvije online edukacije namijenjene predstavnicima malih i srednjih preduzeća, koji su zainteresovani za unapređenje poslovanja primjenom digitalnih alata. Prvu edukaciju pogledajte ovdje.

Cjelokupan program edukacija je podržan i izvodi se u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. GIZ je svojim pokroviteljstvom osigurao da obje edukacije budu besplatno dostupne javnosti. Više o GIZ-ovom projektu „Inovacija i digitalizacija u MSP u BiH“ možete saznati na www.b2bit.ba.

X