BESPLATNI ONLINE SEMINAR

Elektronski KUF i KIF praktično kroz PANTHEON – novosti, tipične situacije, primjeri, pitanja i odgovori

5
Novembar
2020

Obavezno dostavljanje UINO podataka iz KUF i KIF evidencije elektronskim putem se bliži. PANTHEON je uveliko spreman, želimo da budu i svi naši korisnici, te organizujemo još jedan webinar na ovu temu. Želimo Vam maksimalno olakšati ovu zakonsku obavezu kroz praktične primjere i odgovoriti sva Vaša pitanja.

Praktično kroz PANTHEON, uz savjete i preporuke, ćemo zajedno sa vama proći sve tipične situacije, kao npr:

-fakturisanje usluga inostranstvo,
-prijem fakture za usluge iz inostranstva – nerezidenti,
-uvoz robe,
-izvoz robe,
-prijem fakture u slučaju neodbitnog PDV-a,
-izdavanje za vlastitu potrošnju,
-isporuke PDV neobveznicima,
-isporuke fizičkim licima.

Pored Melise Ališa, vođa PANTHEON podrške Datalab BH, predavač na webinaru će biti i Milica Vidović, šef Odsjeka za obradu poreznih prijava u Sektoru za poreze Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje, koja će na praktičnom primjeru pokazati uvoz PANTHEON datoteke na e-Portal UINO.

Tu smo za sva vaša pitanja tokom webinara. Također, budite slobodni da nam pri samoj prijavi na webinar navedete Vaša pitanja, na koja očekujete odgovore u sklopu webinara od strane naših predavača.

Posebno ćemo se osvrnuti i na sve novosti i poboljšanja u programu vezano na eKUF i eKIF. Elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura odnosno mogućnost izvoza podataka u propisanom .csv formatu korisnici PANTHEON-a imaju dostupno već od početka 2020. godine. Kontinuirano radimo dalje na dodatnim poboljšanjima utemeljenim na iskustvu u radu sa korisnicima, pratimo sve zakonske novosti, te uvijek preporučujemo nadogradnju odnosno korištenje najnovije verzije PANTHEON-a. Šta je novo, možete uvijek saznati na Korisničkim stranicama (potrebna prethodna prijava ili jednostavno pristupite direktno iz Vašeg PANTHEON-a). 

Webinar je besplatan. U slučaju da ste spriječeni da prisustvujete webinaru, ne brinite, prijavite se na webinar, a mi ćemo Vam poslati naknadno video snimak.

X