, , , ,

Upoznajte projekt #pantheonkuci

9 apr 2020

Povežimo se i održimo PANTHEON kondiciju online

 

Sead Baljeta

Kosultant u odjelu za podršku, Datalab BH d.o.o.

Vanja Varl

Korporativni vođa odjeljenja za podršku, Datalab Tehnologije d.o.o.

 

Preporučujem vam jednu PANTHEON vježbu sedmično za održavanje kondicije :). Naši savjetnici će je s vama podijeliti svaki četvrtak. Ako ćete naporno raditi i dijeliti vježbe s drugima, s vremenom ćemo povećati intenzitet vježbi. Do ljeta ćemo svi biti PANTHEON fit i digitalno povezani.

Sead Baljeta, PANTHEON konsultant, Datalab BH d.o.o.


 

U ovom periodu zbog novonastale situacije u kojoj se nalazimo, svi osjećamo nedostatak kontakta s kolegama, prijateljima i porodicom. S druge strane, povezanost umiruje strah i daje nam sigurnost, čini nas otpornijim i fleksibilinijim.

U Datalabu smo se stoga odlučili povezati u sklopu projekta #pantheonkuci. S vama ćemo dijeliti kratke PANTHEON video savjete koje možete pogledati kući. Želimo vam uljepšati svakodnevicu i pokucati na vaša vrata s uvijek svježim i besplatnim PANTHEON savjetima.

Kao što fitness trener brine o fizičkoj kondiciji, tako ćemo se i mi pobrinuti za vašu PANTHEON kondiciju. Nadamo se da ćete vježbati s nama, dijeliti komentare i prijedloge te da ćemo djelovati kao jedna velika PANTHEON cjelina.

 

 


Vanja, Datalab podrška i Datalab Akademija su za ovaj projekt pronašli zajedničko rješenje. Da ukratko predstavimo našim korisnicima, u kojem obliku su video savjeti?

PANTHEON savjeti će biti dostupni u obliku kratkih video snimaka. Na taj način će ih korisnici moći pogledati  bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju, a neće im oduzeti puno vremena.

 

Koje sadržaje ćemo predstavljati?

Sadržaji će biti iz svih područja PANTHEON-a. Dijelit ćemo s korisnicima najbolje prakse i trikove za efikasniji rad kao i savjete za optimizaciju i digitalizaciju poslovanja za što bolje korištenje svih funkcionalnosti PANTHEON-a.

Nadamo se da će nam se pridružiti i naši korisnici te da će na kraju ovog projekta u našoj video galeriji biti cijeli niz korisnih sadržaja.

 

Gdje će ovi sadržaji biti dostupni?

Sadržaje i poveznice do sadržaja ćemo jednom sedmično objavljivati na našim korisničkim stranicama usersite.datalab.euYouToube kanalu te na našoj Facebook stranici. Savjete će korisnici moći i komentirati, nadamo se u što većem broju.

 

Seade, ti si jedan od konsultanata podrške Datalab BH. Možete li nam ukratko predstaviti prvi PANTHEON trening od kuće?

U prvom video savjetu sam predstavio kako optimizirati analize i ispise izvještaja. U tu svrhu, mi imamo vrlo korisnu funkcionalnost u PANTHEON-u. To su tzv AdHoc analize na ispisima, dio analitičkog alata Zeus. Uz njihovu pomoć, više nije potrebno izvoziti podatke u Excel i mučiti se sa dodatnim analizama. Podatke sada lako filtriramo, analiziramo i pripremimo po potrebi i želji u PANTHEON-u, neposredno prije ispisa. Preporučujem korištenje i da pogledate ovaj prvi video savjet! 

 

 

Koja je vaša preporuka i koliko često možemo očekivati vaše savjete i, naravno, savjete vaših kolega?

Preporučujem vam jednu PANTHEON vježbu sedmično kako biste redovno održavali kondiciju :). Savjeti će biti spremni za gledanje svaki četvrtak. Ukoliko budete marljivi i  redovno dijelili vježbe, do ljeta ćemo intenzitet vježbi povećati.  Želimo da do ljeta budemo svi PANTHON fit i »digitalno povezani«.

 

Vanja, gdje korisnici mogu zatražiti konkretne zahtjeve za pomoć i gdje mogu pronaći dodatno objašnjenje za određena područja?

Svrha ovog projekta jeste povezati PANTEON zajednicu: spojiti PANTHEON savjetnike i PANTHEON korisnike te udružiti znanje.

Naravno, takvi savjeti neće zamijeniti pravu PANTHEON podršku. I dalje će moći pisati na pomoc@datalab.ba, jer na taj način najbolje rješavaju individualne probleme korisnika. Zato sada molim sve da aktivno komentiraju naš kanal #pantheonkuci, usmjeravajući zahtjeve za pomoć na navedeni e-mail.

Dodala bih da ukoliko korisnici žele naučiti detalje određenog modula ili područja, pripremili smo katalog svih standardnih kurseva za učenje PANTHEON-a koji se mogu naći u našem video katalogu.  Planiramo početkom juna  opet organizirati online edukacije. Lijep pozdrav svima!

#pantheonkuci

#ostanikuci

Idejni vođa projekta #pantheonkuci: gđa Vanja Cigoj, Korporativni vođa Datalab Akademije u saradnji sa gđom Vanjom Varl, Korporativni vođa Datalab odjeljenja za podršku kompanije Datalab.

 

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X