,

Razbijamo 6 mitova o poslovnom programu u oblaku za veterinu

9 aug 2023

Današnji veterinarski stručnjaci suočavaju se s mnogim izazovima prilikom vođenja veterinarske ordinacije. Osim brige o pacijentima, moraju se baviti i upravljanjem zdravstvene dokumentacije, rezervacijama termina i drugim administrativnim zadacima. Za uspješan rad u svemu ovome ključna je efikasna i napredna softverska oprema. Sve više veterinarskih ordinacija okreće se rješenjima u oblaku koja omogućavaju pristup podacima bilo gdje i bilo kada. Međutim, primjećujemo da se veterinarima suočavaju s mitovima koji kruže o veterinarskom softveru u oblaku. U ovom blogu želimo razbiti šest najčešćih mitova o ovoj tehnologiji.

Mit br. 1: Veterinarski softver u oblaku nije tako siguran kao lokalno rješenje.

Istina: Veterinarski softver u oblaku je osmišljen s naglaskom na sigurnosti podataka. Rješenja u oblaku pružaju napredne sigurnosne mjere poput enkripcije podataka, dvostruke autentifikacije i redovnog sigurnosnog kopiranja. S takvim rješenjima možete više vjerovati u sigurnost vaših podataka nego kod lokalne instalacije softvera.

PANTHEON Vet pruža visok nivo sigurnosti i privatnosti podataka. Podaci pacijenata i druge osjetljive informacije enkriptirani su i zaštićeni od neovlaštenog pristupa. Program također omogućava dodjeljivanje korisničkih prava, što znači da samo ovlaštene osobe imaju pristup određenim informacijama.

Mit br. 2: Pristup veterinarskom softveru u oblaku nije jednostavan.

Istina: Veterinarski softver u oblaku omogućava vam pristup podacima putem interneta bilo gdje i bilo kada. Nije potrebno fizički biti prisutan u veterinarskoj ordinaciji da biste pristupili podacima ili obavili određene zadatke. Sve što vam je potrebno je internetska veza i računar, pametni telefon ili tablet.

Mit br. 3: Veterinarski softver u oblaku je skup.

Istina: Bez obzira na često pogrešno uvjerenje, veterinarski softver u oblaku je financijski pristupačan. Umjesto troškova kupovine i održavanja lokalne infrastrukture te plaćanja licenci za softver, koristi se mjesečna pretplata za korištenje u oblaku, prilagođena vašim potrebama. To znači da nema visokih početnih troškova i da možete potpuno prilagoditi paket veličini i zahtjevima svoje veterinarske ordinacije.

Mit br. 4: Veterinarski softver u oblaku je kompliciran za korištenje.

Istina: Većina veterinarskih softvera u oblaku nudi korisnički prijateljski interfejs koji je jednostavan za korištenje. Također su dostupna podrška i obuka koja vam pomažu brzo razumjeti sistem i pravilno ga koristiti. Bez obzira na vaše tehničko znanje, korištenje veterinarskog softvera u oblaku bit će jednostavno.

PANTHEON Vet  je dizajniran s korisnikom na umu i pruža jednostavno korištenje. Korisničko sučelje je intuitivno i prijateljsko, olakšavajući upravljanje programom bez posebnog tehničkog znanja. Veterinari se brzo mogu naučiti koristiti program i iskoristiti sve njegove funkcionalnosti.

Mit br. 5: Veterinarski softver u oblaku ima ograničen niz funkcija.

Istina: Veterinarski softver u oblaku nudi širok spektar funkcija koje vam pomažu u učinkovitom upravljanju veterinarskom ordinacijom. To uključuje zdravstvenu dokumentaciju, rasporede, komunikaciju s klijentima, zalihe i računovodstvo. Osim toga, takva rješenja se redovito ažuriraju i poboljšavaju, osiguravajući vam najnovije funkcije i inovacije.

Program PANTHEON Vet može se prilagoditi različitim vrstama veterinarskih praksi, bez obzira na njihovu veličinu. Veterinari mogu odabrati funkcionalnosti programa prema specifičnim potrebama i zahtjevima. To omogućava optimalno prilagođavanje programa ordinaciji i njenim poslovnim procesima.

Mit br. 6: Tranzicija na veterinarski softver u oblaku je komplicirana.

Istina: Tranzicija na veterinarski softver u oblaku obično je jednostavna i odvija se bez problema. Ponuđači usluga u oblaku pomažu vam u migraciji podataka iz postojećih sistema u novo rješenje. Također pružaju podršku za konfiguraciju i uvođenje novog sistema, osiguravajući time glatko prijelazno razdoblje.

PANTHEON Vet se može integrirati s drugim poslovnim programima, poput računovodstvenih programa, web portala i čak laboratorijskih sistema. To omogućava glatki protok podataka između različitih sistema i poboljšava učinkovitost i preciznost rada.

 

Veterinarski softver u oblaku nudi brojne prednosti koje pomažu optimizirati veterinarsku ordinaciju. Razbijanjem mitova koji kruže o njemu, željeli smo vam predstaviti činjenice i olakšati vam odluku o korištenju napredne tehnologije. Ako tražite efikasno, sigurno i prilagodljivo rješenje za vašu veterinarsku ordinaciju, veterinarski softver u oblaku zaslužuje razmatranje.

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X