, , ,

PANTHEON dostupan u cloud-u: BH Telecom i Datalab BH potpisali Ugovor o saradnji

7 mar 2017

Nakon uspješnih partnerstava sa telekom operaterima u regiji, PANTHEON Cloud je sada dostupan i za bh. tržište. Saradnjom BH Telecoma, vodećeg telekomunikacijskog operatera u Bosni i Hercegovini i Datalaba, preduzećima je omogućena PANTHEON Cloud usluga. BH Telecom je obezbijedio moderni data centar za skladištenje podataka, a Datalab računovodstveni program PANTHEON dostupan u cloud tehnologiji.

PANTHEON Cloud, odnosno računovodstvo u oblaku, nudi novi način pristupa i pohranjivanja podataka, koji više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da programu možete pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i s različitih lokacija. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7.

PANTHEON Cloud ne zahtijeva kupovinu licenci i početna ulaganja u opremu. Uslugu PANTHEON Cloud će biti moguće koristiti plaćanjem fiksne mjesečne naknade, a cijena će zavisiti o odabranom paketu usluge i broju licenci. Usluga će biti dostupna od aprila ove godine kako za nove tako i za postojeće PANTHEON korisnike, koji se odluče za istu.

Predstavljanje PANTHEON Cloud usluge široj poslovnoj javnosti bit će održano u aprilu ove godine u organizaciji oba partnera.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da preduzećima možemo ponuditi PANTHEON posredstvom interneta i cloud tehnologije. Naš cilj je da pomognemo poslovnoj zajednici da posluje efikasnije, konkurentnije, uz transparentnije troškove u odnosu na tradicionalnu investiciju i manji rizik od skrivenih troškova u toku implementacije.

Cloud strukturu troškova za računovodstveni program praktično svodimo na minimum. Preduzeća više neće imati potrebu za skupim serverima, koji brzo zastarijevaju, troškovima licenciranja, složenog umrežavanja i podešavanja opreme, zaposlenih na održavanju IT infrastrukture, novih verzija programa, te skladištenja podataka.

Zadovoljstvo nam je predstaviti novu uslugu PANTHEON Cloud, kojom ćemo u saradnji sa partnerom Datalab BH, putem sigurne i napredne Cloud platforme BH Telecoma, omogućiti poslovnim korisnicima najnoviju, naprednu uslugu za računovodstvo, koja će zainteresiranim firmama biti dostupna već od aprila ove godine, kao usluga BH Telecoma.

Usluga Pantheon Cloud je dio stalnog, višegodišnjeg nastojanja da privrednim subjektima pružamo nove, visokokvalitetne usluge, kakve imaju kompanije na razvijenom, zapadnoevropskom telekomunikacijskom tržištu, bilo samostalno ili sa partnerima. Ovo je još jedna od usluga koja će našim poslovnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje infrastrukture BH Telecoma unaprijede svoje poslovanje i ostvare uštede.

Mediji o potpisu Ugovora o saradnji

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X