3 glavne prednosti on-line obrazovanja

16 jan 2018

 

 

Vjerojatno ne prođe ni dan, a da niste pretraživali svoje omiljene portale i pregledavali različite video-sadržaje i novosti. Najdraže filmove i serije gledate na kauču ili iz kreveta, s vremenskim razmakom, u vrijeme kad djeca spavaju ili kad ste završili s radom, sportom i sličnim aktivnostima.

I vaše bi učenje trebalo protjecati na sličan način. Trebalo bi se odvijati u opuštenoj okolini,u vrijeme koje vi odaberete i obimu koji vam odgovara. I to je moguće! Morate odabrati »on-line« učenje!

 

 

Sve više napuštamo stare navike. I vi isto?

»E-učenje« je prisutno već 19 godina i otada se njegovo korištenje brzo povećalo te se način učenja izmijenio i u poduzećima. To je donijelo prvenstveno velike uštede.

Prema podacima Američkog udruženja za osposobljavanje i razvoj (ASTD), danas je gotovo jedna trećina svih edukativnih sadržaja na raspolaganju u e-obliku. S druge strane, Istraživački institut Amerike je na primjer izvjestio da e-učenje ima moć povećati stepen zadržavanja primljenih informacija do 60%. Oni koji uče na ovaj način imaju veći nadzor nad brzinom učenja i pri tom mogućnost ponovne obuke prema potrebi.

U Datalab Akademiji primjećujemo da su poslovni korisnici sve manje konzervativni. Za on-line oblik učenja odlučuje Vas se više od 70%. Neki od Vas još uvijek posežu za edukacijom “uživo”, u učionici, uz pomoć mentora. Možda je to Vaša navika i svakako treba razmisliti da li svoje navike treba mijenjati. U nastavku navodim 3 glavna razloga za e-učenje.

 

 

3 glavna razloga »ZA« e-edukaciju

Dostupnost 24/7

On-line edukacija putem npr. video-uputa ili video-seminara omogućuje dostup edukacijskim sadržajima s bilo kojeg mjesta i bilo kada.  Vi i Vaši zaposlenici možete pristupiti edukativnim materijalima svaki put kad naletite na pitanje ili ste zaboravili određeni postupak. Odgovor je udaljen samo jedan »klik«.

Prilagođenost različitim stilovima učenja

Ne učimo svi na jednak način. Ne trebate pogledati dalje od vašeg neposrednog kruga suradnika ili članova obitelji da biste opazili razlike. Nekima od Vas ne odgovara učenje u grupi, lakše ili teže slijedite predavani sadržaj, radije učite ujutro ili navečer ili toekom vikenda itd.

E-učenje Vam omogućava da sami odredite termin i tempo učenja. Odvija se u ambijentu koji je ugodniji vašem stilu učenja. Isto tako omogućuje “beskonačno” ponavljanje, sve dok ne obvladamo sadržajem.

Manje utrošenog vremena

Studija Brandon-Hall je pokazala da je za e-učenje potrebno 40% do 60% manje vremena nego li za edukaciju koja se održava u tradicionalnoj učionici. Za osposobljavanje putem e-učenja ne trebate prelaziti velike razdaljine. Jednako tako nije potrebno rezervirati hotelske sobe ili putovati u drugi grad. On-line osposobljavanje je ostvarivo istog trena.nEdukacija protječe u udobnosti Vaše dnevne sobe ili čak na putovanju, na vašim pametnim računarima ili tabletima (naravno, ako niste vozač:)…  sigurnost mora biti na prvom mjestu.)

Učite PANTHEON on-line

PANTHEON se uvijek nadopunjuje. U pretrpanoj satnici teško je pronaći vremena da nas posjetite u učionici, na edukacijama ili događanjima. Ništa zato! Pratite besplatne video-upute o novostima u PANTHEON-u ili posjetite naše on-line seminare.

U okviru tzv. PANTHEON TV-a edukativni su Vam sadržaji dostupni 24/7 te ih  možete pogledati na poslu ili kod kuće i to onoliko puta koliko ćete sami željeti.

U znanju su moć i samopouzdanje koji su Vam potrebni za posao!

 

 

 

Odlučila sam da je novembar vrijeme za promjene te da ću sudjelovati na on-line seminaru. Nisam znala što mogu očekivati i bila sam  pozitivno iznenađena. On-line seminar odvijao se glatko, usprkos povremenim zastojima zbog pitanja nas sudionika. Ovaj oblik edukacije preporučam svima koji žele dobiti brojne konkretne odgovore u zaista kratkom vremenu. Prednost takvog načina edukacije je ta što sadržaj mogu ponovno pogledati bilo kada.

 

 

 

Izvori:

https://blog.commlabindia.com/elearning-design/online-training-benefits-for-employees

Arhiva – fotografije DLA

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X