, , ,

U narednim godinama ćemo promijeniti jezgru ARES-a kako bi radila s WorkFlow Script-om

18 okt 2022

U narednim godinama ćemo promijeniti jezgru ARES-a kako bi radila s WorkFlow Script-om, koji smo već počeli integrirati u poslovne procese. Za postojeće korisnike, sam ARES se ne mijenja, jer ostaje takav kakav je! U nastavku, na temu ARES razvojnog okruženja, objavljujemo intervju s Domenom Lukančičem, PANTHEON konsultantom iz kompanije Datalab SI d.o.o.

ARES je moćno razvojno okruženje u kojem PANTHEON-ovim postojećim funkcionalnostima možemo dodati prilagođena rešenja za specifičnosti našeg poslovanja. Zašto polako gasimo ARES?

Apek Data Solutions je kupio Pak Compiler na kojem je zasnovan ARES. Kao rezultat toga, više nemamo pristup izvornom kodu, a razvoj više ne prati nove verzije Delphija.

U narednim godinama ćemo promijeniti jezgru ARES-a kako bi radila s WorkFlow Scriptom koji smo već počeli integrirati u poslovne procese. Tokom ovog vremena, održavat ćemo Pak Compiler i proširit ćemo WorkFlow Script dodatnim registracijama.

Za postojeće korisnike, sam ARES se ne mijenja, jer ostaje takav kakav je!

 

Što dobivamo WorkFlow Scriptom?

Razlika između PaxCompiler i Workflow Scripter

Prvo, ubrzava se sama implementacija. WorkFlow Scripter čita komandu po komandu izvornog koda i izvršava je u isto vrijeme, dok Pak Compiler prvo kompilira izvorni kod u izvršni file, a zatim ga izvršava.

Ovo je prilično spor proces ako često mijenjamo prenesene varijable iz PANTHEON-a.

Ako želimo zamijeniti ARES, onda moramo biti u mogućnosti dizajnirati obrasce u WorkFlow Scripter-u. Nudi iste funkcionalnosti za poslovne procese koje poznajemo iz ARES okruženja.

 

 

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X