, ,

Digitalizacija poslovanja apoteka: PANTHEON – Sveobuhvatno rješenje za eRecepte, izdvajanje recepata i rekapitulaciju prometa

13 jul 2023

Digitalizacija poslovanja postaje sve važnija u apotekarskoj industriji kako bi se pružila visokokvalitetna usluga pacijentima i efikasno se nosilo s zahtjevima današnjeg poslovnog svijeta. Jedan od ključnih elemenata digitalizacije u apotekama je implementacija poslovnog programa koji podržava eRecepte, izdvajanje recepata te izradu specifikacija i rekapitulacija prometa. U ovom blog postu, istražit ćemo prednosti digitalizacije poslovanja apoteka i naglasiti koje prednosti PANTHEON nudi kao rješenje za sve ove navedene potrebe.

eRecepti i izdvajanje recepata

Jedan od najvažnijih aspekata digitalizacije u apotekama je uspješna integracija eRecepta i olakšano izdvajanje recepata. PANTHEON je poslovno rješenje koje se ističe upravo po tim mogućnostima. Program omogućava učinkovitu obradu eRecepta i automatsko učitavanje podataka u POS račune. Ova funkcionalnost ubrzava proces obrade recepata, smanjuje mogućnost grešaka i omogućava bržu uslugu pacijentima.

Izrada specifikacija i rekapitulacija prometa lijekova

Precizna izrada specifikacija i rekapitulacija prometa lijekova ključna je za apoteke kako bi pratili i analizirali prodaju lijekova. PANTHEON omogućava izdvajanje recepata na dnevnoj razini kako bi se omogućilo uspoređivanje sa stvarnim prometom na eReceptima. Također, program nudi mogućnost generiranja specifikacija i rekapitulacija prometa na dnevnoj, periodičnoj ili lokacijskoj razini, prilagođenoj potrebama apoteke. Ove funkcionalnosti olakšavaju praćenje prometa i izvještavanje relevantnim institucijama.

Automatska priprema računa

Priprema računa za Zavod zdravstvenog osiguranja na temelju unesenih podataka može biti vremenski zahtjevan proces. Međutim, PANTHEON nudi automatsku pripremu računa za Zavod zdravstvenog osiguranja, temeljenu na unesenim informacijama o prometu lijekova. Ovo značajno smanjuje administrativne zadatke apoteke i olakšava fakturiranje usluga obrade recepata. Također, program omogućava automatsku pripremu faktura za naknade za obrađene recepte, prilagođene tipu recepta i domu zdravlja. Ova funkcionalnost pojednostavljuje financijske procese i smanjuje rizik od grešaka.

Digitalizacija poslovanja apoteka je ključna

Digitalizacija poslovanja apoteka je ključna za poboljšanje efikasnosti, preciznosti i kvalitete usluga. PANTHEON je sveobuhvatno poslovno rješenje koje podržava eRecepte, izdvajanje recepata i izradu specifikacija i rekapitulacija prometa. Implementacija PANTHEON-a u vašu apoteku omogućit će vam automatizirane procese, jednostavno praćenje prometa i brzo generiranje računa i faktura. Odaberite PANTHEON i transformirajte način na koji obavljate poslovanje u vašoj apoteci.

Ne propustite poduzetničke vijesti i savjete

Ukoliko biste željeli mjesečno na svoj mail primati koristan sadržaj napisan iz svakodnevnih situacija vašeg poslovanja i iskustva, zabilježite to u obrascu.

X