PANTHEON konferencija 2019

Digitalizacija 2019 u praksi

O PANTHEON konferenciji

PANTHEON konferencija je od 2004. godine najveći poslovno-edukativni događaj PANTHEON zajednice. Od prve godine održavanja 2004. posjetilo ga je više od 5000 učesnika u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Na događanju, PANTHEON i gostujući stručnjaci predstavljaju novosti u programu i aktualne tematike iz zakonodavstva i ekonomije.

Događaj je odlična prilika za poslovne susrete i nove saradnje. Svake se godine mnogi partneri i sponzori mogu predstaviti prije, tokom i nakon događaja i ostvariti nove poslovne prilike.

2017

Međunarodna PANTHEON konferencija, 16.-17.11.2017., Portorož

Konferencija se održala 16. i 17. novembra 2017. u Grand Hotelu Bernardin u Portorožu, povodom 20. godišnjice preduzeća Datalab.

Glavna svrha konferencije bila je pokazati učinkovite metode i korake za uspješnu digitalnu transformaciju. Pridružilo nam se više od 350 učesnika, koji su na 36 zanimljivih predavanja dobili savjete za uspješnu digitalnu transformaciju.

Počasni gost konferencije bio je profesor Joe Peppard, stručnjak za digitalne transformacije preduzeća.

S obzirom na jubilarnu obljetnicu, događaj smo zaključili glamuroznom holivudskom zabavom, gdje smo se uz dobru hranu i piće dugo vremena zabavljali i plesali u društvu glazbenog sastava Tabu i glamuroznih Koncert majstora iz Srbije.

10. PANTHEON konferencija, 24.1.2017, Ljubljana

24. januara 2017. u hotelu AustriaTrend u Ljubljani, održana je 10. PANTHEON konferencija na kojoj je sudjelovalo preko 300 učesnika, sponzora i predavača.

U uvodnom dijelu konferencije “Učinkovitost i novi model poslovanja”, brojni gosti i stručnjaci iz Datalaba su predstavili temeljne elemente PANTHEON X-a i poslovanje 4.0 od prodaje, preko nabave, do pozadinskih procesa.

U nastavku programa provedeno je više od 20 različitih PANTHEON radionica i stručnih predavanja. Partneri su u okviru savjetodavnog programa i u okviru izložbenih mjesta demonstrirali PANTHEON povezana rješenja.

Konferenciju smo zaključili rezanjem torte povodom 10. godišnjice PANTHEON konferencije.

2015

9. PANTHEON konferencija, 19.11.2015, Ljubljana

19. novembra u hotelu Four Points u Ljubljani održana je 9. PANTHEON konferencija na temu “Učinkovitost, mobilnost i prijelomne promjene” na kojoj je sudjelovalo više od 300 učesnika, sponzora i predavača.

Osim brojnih predavanja na temu noviteta i zakonskih promjena u programu, s naglaskom na nadolazeće porezne blagajne, predstavili smo i novu generaciju informacionog sistema PANTHEON X.

Zajedno s Telekomom Slovenije predstavili smo i uslugu Mobilna blagajna, koju su razvili stručnjaci iz obje kompanije i koja omogućava kompanijama i poduzetnicima jednostavno, pouzdano i pregledno poslovanje u uslužnim djelatnostima, u trgovini, uredu ili na terenu.

Na događaju smo slušali mnoge PANTHEON i gostujuće stručnjake među njima i g. Sebastijan Prepadnik iz FURS-a, dr. Branko Mayr, dekan iz VŠR-a, dr. Jaki Vadnjal i mnogi drugi gosti.

2014

8. PANTHEON konferencija, 5.6.2014, Ljubljana

8. PANTHEON konferencija na temu “Oblaci, elektroni i ponekad munje” održana je 5. juna 2014. u Hotelu Mons u Ljubljani. Na konferenciji nam se pridružio niz uglednih gostiju: g. Dušan Zupančič, ravnatelj Udruge za informatiku i telekomunikacije, GZS, mag. Aleksandra Miklavčič, generalna direktorica, Uprava za javna plaćanja Republike Slovenije i gđa. Alenka Kovač Arh, tajnica GDU-a, Sektor za porezni nadzor i međunarodnu izmjenu infomracija i registar, koji su predstavili temu: “Kakav je put do maksimalne raširenosti korištenja eRačuna u Sloveniji?”

Slijedio je okrugli stol za računovodstvene servise “Jeste li spremni s nama investirati u bolje sutra?”.

U nastavku ovog najvažnijeg poslovno-edukacijskog događaja, brojni Datalab savjetnici i gosti su održali radionice i predavanja o radu s PANTHEON-om, kao i o nizu drugih područja – računovodstvu, e-poslovanju, porezima, prodaji itd.

Konferenciju je financijski, materijalno i sadržajno podržalo više od 20 pokrovitelja i partnera. Pokrovitelji su se predstavili u sklopu konferencijskih savjetodavnih radionica unutar vlastitih izložbenih mjesta, u kratkim prezentacijama i u obliku stručnih vijesti na web stranici konferencije. Uz njihovu pomoć smo za e-poslovanje i informacijsku tehnologiju zanteresirali 300 sudionika konferencije.

2012

7. PANTHEON konferencija, 7.6.2012, Termana, Laško

7. PANTHEON konferencija kompanije Datalab “Znanjem aktivno do izlaska iz ekonomske i financijske krize” održana je 7. juna u Termani, Laško.

U prošlosti, zajedno s kolegama,

Izvršni direktor Datalaba, Andrej Mertelj je u uvodu zajedno sa sudionicima predstavio novosti PANTHEON poslovno-informacionog programa u protekloj godini, nakon čega je uslijedio okrugli stol: “Koja sredstva poduzetnici mogu koristiti u trenutnoj gospodarskoj situaciji?”, uz moderiranje Edite Cetinski Malnar, urednice i voditeljice emisije Prava ideja na RTV Slovenija.

U nastavku događanja održana su predavanja o radu s PANTHEON-om, kao i o mnogim drugim područjima – računovodstvu, proizvodnji, poslovanju, porezima, prodaji itd.

PANTHEON konferenciju obogatila je dobrotvorna akcija “Morski zagrljaj”. Naime, Datalab je, zajedno s poslovnim partnerima i brojnim korisnicima PANTHEON-a, za tri mjeseca prikupio 7.677 EUR, što je svim štićenicima Omladinskog doma Malči Beličeve omogućilo nezaboravan ljetni odmor.

Andrej Mertelj predao je simboličan ček ravnateljici doma Olgi Rupnik Krže, a zaključak dobrotvorne akcije, koji se poklopio s 15. obljetnicom Datalaba, obogaćen je izvrsnim nastupom pjevačice Alenke Godec.

2011

6. PANTHEON konferencija, 1.–2.6.2011, Bled

Od 1. do 2.6.2011. smo na Bledu realizovali šestu PANTHEON konferenciju. Razgovarali smo o formulama za uspjeh u međunarodnom poslovanju. Počasni gost konferencije bio je g. Janez Škrabec, direktor firme Riko Hiše d.o.o.

U nastavku programa (prvog i drugog dana) posvetili smo se razumijevanju i pravilnoj implementaciji ZPREZP-a i ZDDV-1D, promjenama u PANTHEON-u zbog novih zakona i brojnim zanimljivim temama iz područja PANTHEON-a, poduzetništva i računovodstva.

Događaj smo prvi dan zaključili odličnom zabavom i večerom na predivnom Bledskom jezeru.

2004–2010

1, 2, 3, 4. i 5. PANTHEON konferencija, Portorož

PANTHEON konferencija kao poslovno-edukativni događaj rasla je sa razvojem PANTHEON-a i njegovim sve većim brojem korisnika. 

Od prijatnog druženja i susreta sa partnerima, događaj je polako postao najveći PANTHEON događaj godine. Tokom prvih nekoliko godina, više od 200 učesnika je prisustvovalo brojnim predavanjima i opuštenoj žurci na večernjim događajima.

Događaj je, međutim, ubrzo dobio međunarodni karakter.

Pretvorite podatke u dobit!

Kontakt

Datalab BH  d.o.o.
Hamdije Čemerlića  2/16
71 000 Sarajevo
T (33) 652 101
info@datalab.ba

X