BESPLATNI ONLINE SEMINAR

Digitalizacija preuzimanja i prepoznavanja dokumenata te njihova elektronska obrada i izdavanje

17
Mart
2020

Klijenti računovodstvenih servisa ili zaposlenici preduzeća često prikupljaju dokumentaciju i fizički je nose u računovodstvo. Neki klijenti ili zaposlenici skeniraju pojedinačne dokumente i skupljaju skenirane dokumente na USB stick-u, šalju e-mail-om u računovodstvo. Računovodstvo dokumentaciju preuzima i ručno unosi ili putem vanjske aplikacije ubacuje podatke u PANTHEON. Računovodstvo može izraditi dokument za klijenta, poslati ga u dokumentaciju i ručno poklikati 150 kvačica za razmjenu.

Digitalizacijom prijema i obrade dokumenata klijenti računovodstvenog servisa mogu slikati račun i poslati ga računovodstvenom servisu. S druge strane, klijent može kompletnu dokumentaciju poslati računovodstvu putem masovnog skeniranja. Računovodstvo prima dokumente iz različitih izvora i oni se već nalaze u PANTHEON-u i tu se jednostavno obrađuju.

Računovodstvo s digitalizacijom izdavanja također pojednostavljuje izdavanje dokumenata. Također, može izdavati dokumente putem dokumentacijskog sistema. Time se zadržava revizijski trag te se rješava evidencija o tome jesmo li ili nismo poslali određeni dokument i rješava se problem onoga što smo poslali. Nema više potrebe za arhiviranjem u registratorima jer u pozadini imamo pohranu.

Pogledajte snimak predavanja kako biste saznali više o digitalnom preuzimanju, obradi te izdavanju računovodstvene dokumentacije.

X