PANTHEON konektor licence

Svima Vama koji pored PANTHEON-a koristite još neka eksterna (vertikalna) rješenja, želimo i ubuduće osigurati najbolje usluge. Zato uvodimo konektor licence, koje korisniku omogućuju pristup PANTHEON bazi podataka.

Konektor licence će sa 01. 01. 2015 postati obavezne za:

  • web-trgovine, SharePoint plug-in-e, integracije portala,
  • add-on aplikacije (WMS …),
  • mobilne aplikacije drugog provajdera,
  • robote (BPEL integracije, DMS …),
  • Excel (kada se, na primjer, xls samostalno povezuje s PANTHEON bazom podataka).

Konektor licenca nije potrebna ukoliko je korisnik korisničkim imenom i lozinkom prijavljen u PANTHEON, te naredbom iz xls-a uvozi podatke u PANTHEON ili ih izvozi u xls, word, pdf … Konektor licence nisu potrebne pri povezivanju sa drugim Datalab-ovim rješenjima.

Nije specifična za određenu aplikaciju, dakle stranka može imati određen broj konektor licenci za sva vertikalna rješenja zajedno. To vrijedi i za istovremene korisnike, što znači da u slučaju kada korisnik web-trgovine u realnom vremenu povlači podatke iz PANTHEON baze,  potrebno je onoliko konektor licenci koliko je istovremeno korisnika u web-trgovini.

PANTHEON konektor licence

Zanima vas koliko vam je PANTHEON konektor licenci potrebno?

Molimo vas da kontaktirate blagovremeno lokalnog Datalab partnera

Više o verifikaciji konektor licenci pogledajte na našim Korisničkim stranicama.

Primjer PANTHEON korisnika sa dvije vertikale

Sistem za upravljanje skladištem (WMS):
WMS nema samostalne baze, zato skladišta u realnom vremenu vuku podatke iz PANTHEON baze. U takvom slučaju je potrebno onoliko konektor licenci koliko je istovremenih korisnika vertikalnog rješenja WMS u skladištu. U navedenom primjeru su to 3 konektor licence.

Sistem za upravljanje odnosima sa strankama (CRM)
CRM ima samostalnu bazu, koja se povezuje na PANTHEON bazu podataka. Za povezivanje između baza dovoljna je 1 konektor licenca. U CRM sistemu može biti opcionalni broj istovremenih korisnika koji u realnom vremenu razmjenjuju podatke u bazi podataka CRM sistema.
PANTHEON korisniku na slici potrebne su 4 konektor licence.

Primer uporabe PANTHEON konektor licenc

Cijena PANTHEON konektor licence

Kupovina licence
139,80 € + PDV

Licence nije moguće zamijeniti za drugu vrstu PANTHEON licence.

Lokalizacija konektor licence mora biti usklađena sa lokalizacijom krovne licence.

Konektor licence se ne mogu zamrznuti za razliku od krovnih licenci kod kojih je moguće zamrznuti najviše 50 % njihove vrijednosti.

Pozovite 033 652 101

Za sve informacije po pitanju tačnog broja potrebnih konektor licenci i ponudu obratite se svom ovlaštenom partneru ili nam pošaljite upit.

X