Pregled poslovanja na vašem desktopu.

U napredne verzije PANTHEON-a (od licence ME naviše) je ugrađena snažna poslovna analitika koja omogućava pregled poslovanja nad svim nivoima poduzeća. Tako vodstvo poduzeća uvijek ima pregled nad poslovanjem, ključne informacije nije potrebno tražiti na više mjesta. Informacije i analize je moguće dobiti klikom te ih izvoziti e-poštom ili u MS Excel tablicu.
Pregled poslovanja može se prilagoditi potrebama poslovanja. Tako će na primjer direktor pregledavati drugačije podatke od prodavača, a vođa računovnodstva drugačije. Podatke je moguće prikazivati u jednostavnom ili  specifičnom obliku. Ako je poslovna analitika već integrirana u PANTHEON, ne zahtijeva nikakve prilagodbe. Prethodna integriranost s centralnim sistemom istovremeno znači nižu cijenu i manje troškove održavanja!
Primjer prikaza internih podataka:

  • Pregled obavljenog rada po projektima
  • Koliko novaca je na računu otvorenih ili zatvorenih stavki
  • Potraživanja i obaveze
  • Na kojim segmentima su projekti
  • Mjesečni rezultat rada
  • Grube brojke po dugovanjima i potraživanju

Direktor vidi samo one podatke koji su za njega važni, detalji su prepušteni osoblju za podršku.

Analize

 

Analize

ZEUS analiza je namijenjena kako nezahtjevnim korisnicima kojima je namijenjen način rada “povuci i pusti”, tako i zahtjevnijim korisnicima. Prvenstveno ovi drugi će moći maksimalno da iskoriste sve mogućnosti koje pruža ZEUS Analiza. Analitičke sposobnosti ZEUS Analiza su osigurane upotrebom rotacione tabele i rotacionog grafikona, koji pružaju funkcije kao što su rotacija u dubinu, rotacija dimenzija i filtriranje, te upotrebom dodatnih funkcionalnosti, kao što su rotacija kroz (veza na ishodišne dokumente i šifarnike), indeksi, izvoz u Excel, snimanje itd. 

Sadržaj

Poslovna poročila

 

Izvještaj

Prilikom razvoja Izvještaja na prvom mjestu nam je bio cilj da korisniku pružimo što je moguće jednostavniju upotrebu. Zato smo razvili postupak “Izrada izvještaja u četiri koraka«. Kao što i samo ime kaže, pomoću ZEUS Izvještaja je moguće iz unaprijed pripremljenih oblika izvještaja i nekoliko dodatnih postavki, kreirati proizvoljan izvještaj u četiri jednostavna koraka. Svakako, svaki tako kreiran izvještaj je moguće i ispisati, snimiti, izvesti u Excel itd. Izvještaji mogu biti tabelarni, kao i grafički.

Sadržaj

Nadzorne plošče

 

Nadzorna ploča

Nadzorne ploče su namijenjene menadžmentu, analitičarima i svim ostalima koji žele alate za pregled procesa u preduzeću. Nadzorne ploče su vrlo jednostavne za upotrebu i omogućavaju dodjeljivanje funkcija pojedincima. Tako možemo pripremiti sistem za potrebe direktora, koji mu pokazuje ključne pokazatelje i podatke, analitiku i finansije te prikazuje detaljnije, specifične podatke. Korisnici sebi mogu kreirati proizvoljan broj nadzornih ploča, na raspolaganju imaju također i unaprijed pripremljene nadzorne ploče. U potonjim su već pripremljeni različiti parametri i formule, načini prikaza poslovanja poduzeća, tako da ih je samo potrebno napuniti podacima i na taj način imamo uvid u poslovanje. Tako ključne informacije nije više potrebno tražiti po različitim lokacijama, prepisivati ih, kopirati i udruživati na odvojenim dokumentima. PANTHEON nadzorna ploča ih potraži umjesto vas i lijepo oblikovane prikaže na radnoj površini. 

Osnovne funkcionalnosti

Načrtovanje

 

Planiranje

Želje korisnika za jednostavnu upotrebu nismo zaboravili ni pri razvoju Planiranja. Planiranje je omogućeno za područja prodaje, nabavke, plata i finansija; za proizvoljna vremenska razdoblja i po proizvoljnim parametrima (subjektima, državama, identima, klasifikacijama, odeljenjima …). Planirane podatke pomoću indeksa, razlika i kumulativa korisnik može brzo da upoređuje sa realizovanim podacima. Osim navedenog, ZEUS Planiranje odlikuju i napredni alati, kao što je Generator plana, koji na osnovu protekle realizacije i procenta povećanja/smanjenja planira automatski. 

Sadržaj

Nazovite (033) 652 101

Nazovite naše savjetnike i zajedno odaberite najbolje rješenje za za optimizaciju poslovnih procesa u vašem preduzeću!
prodaja@datalab.ba
X