Česta pitanja o licencama

Zajedno sa Datalab partnerima, pregledajte i definišite svoje potrebe po licencama.
Oblak licenci PANTHEON

Prilagođavanje izmjenama

Ako se vaše potrebe promjene, konfiguraciju možete prilagoditi izmjenjenim okolnostima. Na taj način, možete povećati broj licenci (npr. za novozaposlene radnike), prenesete licence i promjenite licencni model (npr. iz SE u MF, jer ste uveli planiranje proizvodnje).

Cijene i funkcije

U cjenovniku ćete naći pregled svih PANTHEON licenci i njihove funkcionalnosti. Detaljnije su objašnjene i kombinacije verzija.

Kako brojimo korisnike?

Programska oprema Datalab se licencira na osnovu broja korisnika, koji istovremeno pristupaju sistemu (tzv. concurrent access). To znači, da se programska oprema može instalirati na željenom broju računara, ali istovremeno mogu da rade onoliko korisnika, koliko preduzeće ima kupljenih licenci. Ako je broj dostignut, dodatni korisnik ne bi mogao da se prijavi u sistem. Kada se neki korisnik odjavi iz sistema na svojoj radnoj stanici, može da se prijavi neko drugi na svojoj (tzv. roaming licenses). Ova i druga prava i obveze korisnika i preduzeća, Datalab određuje licencnim ugovorom.

Kako dobiti licence?

Ako vas zanima naša programska oprema, onda je najlakše, da popunite obrazac ili nas kontaktirajte putem telefona ili putem e-maila. U obrascu osnovne podatke o vašem preduzeću, na osnovu kojih naši partneri mogu da kreiraju odgovarajuću ponudu.

Datalab licencira programsku opremu isključivo preko mreže ovlaštenih distributera, koji su osposobljeni za pomoć pri određivanju odgovarajuće licencne šeme. Implementaciju, uvođenje, obuku, podršku i razvoj dodatnih rješenja vrše partneri preduzeća Datalab , koji imaju odgovarajuće certificirane zaposlene.

Ukoliko želite da licencirate programsku opremu u drugoj državi (npr. Hrvatska, Slovenija, Srbija), molimo vas da se obratite na Datalab podružnicu u toj zemlji.

Koliko košta licenciranje?

Razvoj programske opreme je izuzetno skup, ali smo uvjereni da legalno licencirana programske oprema mora biti dostupna širokom krugu preduzeća, kojima je potrebno dobro IT rješenje. S obzirom da PANTHEON pored smanjenja troškova i povećanja prihoda, uglavnom podigne produktivnost zaposlenih, kao referentnu osnovu za određivanje cijene licence,  smo uvažili prosječnu bruto platu u državi, gdje će se programska oprema prodavati. Cijene smo oblikovali tako, da se investicija vrati za manje od šest mjeseci. Dosadašnja iskustva su to potvrdila.

Dokup i nadogradnja licenci

Ukoliko već imate nekoliko licenci za PANTHEON i potrebne su vam više verzije sa dodatnim funkcionalnostima, možete jednostavno da dokupite potreban broj ili da ih nadogradite, a plaćate samo razliku. U nastavku je nekoliko primjera.

Dokup licenci

Preduzeće ima 4 PANTHEON SE (Small Enterprise) licence, odnosno četiri korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket. Treba se pobrinuti za dvIJe dodatne jednokorisničke licence (6 korisnika PANTHEON SE – 4 PANTHEON SE licence = 2 dodatne PANTHEON SE licence)

Promjena modela

Preduzeće ima 6 PANTHEON SE (Small Enterprise) licenci, odnosno šest korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket, dodatno menadžment želi direktorski informacioni sistem. Preduzeću je dakle, potrebno 8 korisničkih licenci Pantheon ME (Medium Enterprise). Datalab uzima u obračun postojeće licence (6 * PANTHEON SE), koje preduzeće koristi po trenutno važećoj cIJeni iz cenovnika i ispostavlja račun za novu licencnu konfiguraciju. Preduzeće tako plaća razliku između prethodnog i sadašnjeg stanja.

Otvaranje dislocirane prodavnice

Preduzeće ima 2 PANTHEON SE licence. Otvorilo je novu dislociranu prodavnicu, gde će se vršiti prijem robe i izdavanje računa. Preduzeće treba da kupi 1 PANTHEON RT licencu. Korisnik može da kombinuje PANTHEON RT sa višim licencama SE, ME, MF.

Razvoj preduzeća

Preduzeća rastu i razvijaju se. Razvoj preduzeća mora pratiti razvoj informacionog sistema. Radi toga se pojavi pitanje dokupa licenci. U preduzeću Datalab imamo veoma prostu formulu: Dodatno plaćanje = Bruto cijena željenog – Bruto cijena posjedovanog. To znači da uvijek plaćate samo razliku među željenim licencama i licencama, koje želite da imate.

Pozovite (033) 652 101

Više informacija – Brza priprema ponude – Mogućnost plaćanja na rate – Trenutne prodajne akcije – Količinski popusti

X